Pasapues > Naturalesa d'Aragó > Geologia


Que és un Fòssil?. Paleontología.
Geologia a Aragó. Espanya.

La tasca d'un paleontólogo consisteix a treure conclusions sobre la vida en els temps prehistoricos a partir dels fòssils.

La paraula fòssil procedeix del verb llatí "fodere" (excavar) i originàriament significava tot el que havia estat excavat o descobert en el sòl. Avui dia, per fòssils no només entenem les restes d'organismes, sinó també els vestigis de l'activitat dels animals. En general, els fòssils es troben en els jaciments més antics del passat de la Terra, habitualment en roques sedimentàries, i es componen de les parts dures de l'animal que van sobreviure a la descomposició. #Así_pues, resulta d'importància fonamental per a la paleontología mantenir una estreta relació amb la geologia.

Els fòssils no només són documents biològics, sinó també històrics, d'evolució de la vida en la Terra. Per tant, pel que es refereix a la zoologia i a la botànica, això representa una enorme ampliació del que coneixem sobre formes de vida, ja que poden incloure's plantes i animals extingits des de fa molt temps.

En l'actualitat, la paleontología té una visió general del desenvolupament de vida organitzada en el nivell més alt durant gairebé 600 milions d'anys.

Una vegada mort, l'organisme viu es desintegra, en general, en substàncies inorgàniques i no queda resta d'ell. La fosilización representa una excepció a aquesta regla general i han de donar-se diversos factors simultaneamente perquè aquest procés sigui possible.

Un dels requisits previs més importants és que el cadàver ha de quedar ràpidament cobert i protegit de l'exposició a l'aire, de manera que s'interrompin els processos naturals de descomposició. L'aigua i l'oxigeno de l'aire originen la descomposició. Si la descomposició es retarda és possible que s'infiltrin altres substàncies minerals que al sedimentar haran el motlle, en molt rares ocasions poden arribar a donar fe de les parts toves que són les primeres que desapareixen.

Els ossos i altres parts dures s'impregnen de solucions minerals. Per tant els fòssils són estructures "petrificades", de matèria inorganica i no la organica original, no obtante poden arribar a conservar l'estructura original fins a en les seves més fins detalls.

El tipus de mineralización que es produïx depèn de l'ambient circumdant.

La fosilización només resulta possible en roca sedimentària. En la roca magmática, formada a partir de magma líquid candent en les profunditats de l'escorça terrestre o a partir de renta volcànica, no pot mantenir-se cap fòssil. Per tant no mereix la pena buscar fòssils en el basalt o el granit.

Relació de temes sobre Geologia a Aragó.

Altres adreces sobre Geologia en Internet.Altres temes sobre Geologia a Aragó

Punts de interes Geològic a Aragó.

Teruel

 1. Poljes Torrijas - Abejuela
 2. Dolinas de Villar del Cobo
 3. Turberas i rius de pedres de Serra del Tremedal
 4. Mines de ferro d'Ulls Negres
 5. Organos de Montoro i canó del rio Pitarque
 6. Ventall al·luvial de Serra Palomera
 7. Val de Ariño
 8. Salades d'Alcanyís
 9. Paleocanales exhumats d'Alcanyís
 10. El Parrisal (Ports de Beceite)
 11. Grutas de Cristall
 12. Poljes de Mosqueruela

Zaragoza

 1. Laguna de Gallocanta (Zaragoza - Teruel)
 2. Monestir de Pedra
 3. Estepes de Belchite
 4. Galachos de Juslibol i la Alfranca
 5. Parc Natural de la Devesa del Moncayo
 6. Bardenas orientals
 7. Meandres de Sástago
 8. Balnearis de Alhama d'Aragó
 9. Sierra de Alcubierre i Monegros (Zaragoza - Huesca)
 10. Explotacions de Sal de Remolins (Zaragoza)

Huesca

 1. Baños de Panticosa
 2. Mallos de Riglos i Serra de Loarre
 3. San Juan de la Penya i grutas de Villanúa
 4. Parc Nacional de Ordesa i Forest Perduda
 5. Circ de la Larri i glacera de Forest Perduda
 6. Vall de Lizara
 7. Forau de Aigualluts i glaceres de Aneto - Maladeta
 8. Sierra de Guara


Aigualeix fauna animals flora plantes aigualeix aiguamolls Moncayo, sistema ibèric, pirineos, pedra, aigua, terra, aire, riu, Ebre, Xaló, Guadalop Turia nevi, muntanya, Ordesa, Guara, Maestrazgo, Albarrasí.

Copyright 1996-2022 © All Rights Reserved Framcisco Javier Mendívil Navarro, Aragó (Espanya)

Si vols modificar dades o ampliar la informació subministrada escriu-nos

Avís Legal. Aquesta activitat de la l'Associació Aragó Interactiu i Multimedia
És una activitat cultural.
Aigua a Aragó, salut i benestar